Car will not crank

+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: Car will not crank

  1. #1

    Join Date
    May 2016
    Location
    Big Stone Gap
    Posts
    36

    Car will not crank

    I have a 94 tt auto supra that i did a 6 speed swap on. I deleted the auto wiring out of the harness and wired in the v160 speed and reverse light plugs. I ordered the proefi 128 for a 6 speed car. If i try to start the car using the key nothing will happen the starter doesnt engage. If i jump the starter relay it will engage and crank the car. I know you had to jump the two wires with the factory computer so the car would start with the 6 speed setup. Just was told i wouldnt need to do that with the proefi. Can someone point me in the right direction

  2. Remove Advertisements
    SupraForums.com
    Advertisements

  3. #2
    SupraForums Member
    Join Date
    May 2004
    Location
    San Diego
    Posts
    3,424
    The ProEFI patch harness is only a patch harness. It has nothing to do with cranking the engine over. If the car won't crank with the factory ecu, it won't crank with the ProEFI. You will need to wire the factory engine harness so that it will crank. *I believe people jump the park/neutral switch, but don't quote me on that.*
    Click here to enlarge

  4. #3

    Join Date
    May 2016
    Location
    Big Stone Gap
    Posts
    36
    Okay thats what i wanted to know. Yes you are right the park neutral has to be jumped. I will do that and it should fix my problem. thanks for the reply

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

  • Decrease Size
    Increase Size
  • Remove Text Formatting
  • Insert LinkInsert ImageInsert Video
  • Wrap [QUOTE] tags around selected text

Similar Threads

  1. car won't crank...need help
    By affixrider in forum MKIV (1993-1998)
    Replies: 3
    Last Post: 03-09-2014, 06:25 PM
  2. Help! car will not crank/start
    By shimmy98 in forum MKIV Technical
    Replies: 9
    Last Post: 02-27-2014, 08:06 AM
  3. New engine in car and car wont crank
    By zrs6v4 in forum MKIV Technical
    Replies: 15
    Last Post: 10-01-2013, 08:16 PM
  4. Car will not crank... please help
    By dawiz1 in forum MKIV Technical
    Replies: 2
    Last Post: 01-01-2012, 03:36 PM
  5. Car won't crank.....
    By Import_Eve in forum MKIII (1986.5-1992)
    Replies: 3
    Last Post: 08-07-2006, 12:22 PM

Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts