she stumbles past 4k... is this limp mode

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: she stumbles past 4k... is this limp mode

  1. #1

    Join Date
    Oct 2017
    Location
    PA
    Posts
    28

    she stumbles past 4k... is this limp mode

    she was low on fuel.. drove her to the gas station without boosting..
    noticed that she wont go past 4k without stumbling...
    after refueling... she took a while to start and thick black smoke was spewing out the exhaust but she started after multiple cranks..
    same deal after driving her... wont go past 4k
    going to remove the negative on the battery overnight and see what that does... any ideas on what this could be..

    one thing to note is that i put on a new rad.. tstat and battery prior to this.. deleted the windshield washer tank...nothing was disturbed during this install
    Last edited by amp; 04-16-2019 at 05:56 AM.

  2. Remove Advertisements
    SupraForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Boost Junkie 1A1's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Indiana
    Age
    45
    Posts
    12,230
    Blog Entries
    1
    What is your set up? Stock twins? Check your VSV for the 2nd turbo.

    Steve


    1993.5 Anthracite 6 SPD//PRO EFI//PTE6766//3-Row//E-85Fuel Sys//PHR I/M//GSC//IP 10/1 motor//Manley//RPS C/C//CCW C14//Brembo BBK//TRD LSD//930WHP/38PSI
    2009 BMW 535i Sport FBO
    2011 Land Cruiser

  4. #3

    Join Date
    Oct 2017
    Location
    PA
    Posts
    28
    97 tt.. single turbo sx366.. 1400cc.. 14mm fuel rail
    no cel btw and its only hot start when she require multiple cranks..
    she does turn over but have to pump the throttle and push gas to have her stay on...
    Last edited by amp; 04-16-2019 at 05:56 AM.

  5. Remove Advertisements
    SupraForums.com
    Advertisements
     

  6. #4

    Join Date
    Oct 2017
    Location
    PA
    Posts
    28
    update... fuel pressure is @ constant 42psi.. it stumbles past 4-4500 at idle also

  7. #5
    Very Senior Member Silver Supra's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    2 Pa Low
    Posts
    9,604
    No - it is not limp mode. You will understand if it ever goes into limp mode!!
    There could be a number of causes - it could be a fuel issue - something as simple as a filter.
    Start with the simple stuff - although there are some serious problems that start this way. Jared at Speed for Sale could describe what we found when I had similar thing happen.... Ended up with a different head and some more stuff!!
    Last edited by Silver Supra; 04-14-2019 at 09:31 PM.
    '94 T Auto Silver Bullet | 471 rwhp at 15.5 psi |

  8. #6
    SupraForums Member
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    SE PA
    Age
    69
    Posts
    13,561
    Quote Originally Posted by amp View Post
    update... fuel pressure is @ constant 42psi.. it stumbles past 4-4500 at idle also
    When you say constant I'm not sure how you mean that. 42 is good base fuel pressure but it should go up 1 to 1 with boost.
    Nick 95 6sp
    Twin Garrett GT2860's w/TiAL SS exhaust housings, WG's and BOV's, V-band moded HKS twin manifolds, AEM v2, AEM WB, ID1000's,
    AEM meth/water spray, GSC S1's, ported head, Ferrea valvetrain, CP pistons w/crown & skirt coatings, Carrillo H-beams,
    OS Giken triple clutch & Super Lock LSD, Racelogic TC, TRD gen2 catback
    street wheels: Veilside EvoV 9-1/2"F X 10-1/2"R with 265/35F & 285/35R NT05's
    track wheels: CCW LM5 10"F X 11-1/2"R with 285/30F & 315/30R R888's

  9. #7

    Join Date
    Oct 2017
    Location
    PA
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by Silver Supra View Post
    ... it could be a fuel issue - something as simple as a filter.
    Start with the simple stuff - although there are some serious problems that start this way....
    going to change fuel filter next... not looking forward to that
    22 year old car... yeah i knew what i was getting into.. just hoping its not too serious


    Quote Originally Posted by Nick 95 6sp View Post
    When you say constant I'm not sure how you mean that. 42 is good base fuel pressure but it should go up 1 to 1 with boost.
    was referring to idle not under load... thinking perhaps it would indicate a clogged system or bad pump if low...
    dont have a way to check or log pressure while boosting atm...

    changed the plugs last night... gapped .25 ngk bkr7e
    took her for a drive in the morning and same deal... pops and bogs past 4500
    Last edited by amp; 04-16-2019 at 06:03 AM.

  10. #8
    SupraForums Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    CT
    Posts
    554
    Speaking of fuel filter, is oem still the way to go for bpu ?

  11. #9
    handy with the steel CDSaints's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Louisiana
    Age
    36
    Posts
    302
    was referring to idle not under load... thinking perhaps it would indicate a clogged system or bad pump if low...
    dont have a way to check or log pressure while boosting atm...




    This would be #1 on my list of things to check. What kind of fuel/ignition management are you running? Anything that can produce some logs would be helpful. Regardless, if you don't have a way to monitor, or at least log the fuel pressure then get one.


    93 Supra TT Sportroof - BPU | HKS Hipermax IV GT, TRD Sway Bars, CCW Classics + Toyo R888r | T56 Magnum Swap
    17 4runner TRD Offroad
    14 Audi SQ5
    IG: @cdsaints427

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

List your Car(s)

Where you live

Please select your insurance company (Optional)

Your Supra's Vehichle Identification Number (Not visible to the public)

Log-in

Similar Threads

  1. corolla in limp mode engine speed sensor code
    By dbrud in forum MKIV (1993-1998)
    Replies: 4
    Last Post: 04-01-2011, 04:33 AM
  2. Replies: 14
    Last Post: 01-07-2011, 06:55 PM
  3. Replies: 28
    Last Post: 07-08-2008, 01:22 AM
  4. Can't go past 5000rpm! Limp mode?
    By LBunting in forum MKIV (1993-1998)
    Replies: 17
    Last Post: 05-12-2008, 04:25 PM
  5. Boost Leak / Limp Mode
    By Daniel L in forum MKIV Technical
    Replies: 2
    Last Post: 01-28-2002, 10:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •