Supra Forums banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi!

I have an problem with my autotranny.
It will not shift to second gear at wot..
I dont think it even tries to shift to second..
I think it is the speedsensor in the tranny that is broken..
If i drive normal it shifts to second gear..and all of the outers gears...
On my Apexi AVC-R i can see the speed...
But it is not a stady reading....If i drive at the same speed...it can read between 60 khm 75 khm....
So if i am correct..the tranny controller reads the speedsensor to know when to shift..because he dosent now what RPM the engine has...am i correct????

So i think i has problem with my speedsensor.....
Has anybody some ideas about my problem...it is not funny when the RPM is WAY above 6000 RPMs..

Thanks!
//Danne
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
Discussion Starter · #2 ·
:sad: Not so many answers here...

I have mesured up all inputs and outputs from the Tranny ECU..and everything works.
I have a switch now and can manuelly switch to Second gear.
I will test that when i can drive the car on the streets.

Hmm I have read that the APEXi AVC-r is bad to read the velocity...
It can be that if you hook it up on the SP1 on the ECU..And have a bad wire to the tranny so can the reading flickker in the APEXI....

Just a thout if your APEXi is not showing the right speed.
The Speedsensor is mounted in the house of speedometerhousing.
Hope someone has some use for this info..


Sorry for the spelling....
//Danne
 
1 - 2 of 2 Posts
Top