Supra Forums banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
970 Posts
Discussion Starter #1
I did all the searches, got all the diagrams, but none of them help with the install. I just need to see if I have my terminal connection numbers right. I am going by the wiring page for the sfc, and mkiv's ecm terminal page.

IG power supply - 31
rev signal - 58
o2 signal - 47
speed sensor - 43
And I have no idea where this "brown/orange" connects
ground - 69

Please let me know if I have these numbers right.
 

·
BPU is so 1997
Joined
·
5,349 Posts
I will double check your connections in the morning, it's 4am and I am tired as hell right now.

This is for the Field's SFC on a MKIV TT, correct?
 

·
Tom Henderson
Joined
·
1,237 Posts
well here is the install on mkiv.com

Splice the Green Wire (RPM) into 58.
Splice the Gray Wire (Throttle) into 43.
Cut wire 66 in half, leave yourself enough room to connect a wire to ECU harness.
Connect the Yellow wire to the 66 wire connected TO the ECU harness.
Connect the White wire to the 66 wire heading AWAY from the ECU harness.
Splice the Brown wire (ground 1) into 69, close to the ecu.
Splice the Black wire (ground 2) into 69 at least 1cm away from the Brown wire.
Splice the Red wire (12V+) in to ECU wire 31.
Pink and Orange wires are not used.

looks like ur power, ground, speed, and rev are good. For the black and brown they are both ground, make sure u solder them on the same wire but atleast 1 cm away from eachother.
 

·
Registered
Joined
·
970 Posts
Discussion Starter #5
Hua said:
I will double check your connections in the morning, it's 4am and I am tired as hell right now.

This is for the Field's SFC on a MKIV TT, correct?

yes, fields sfc 94 tt
 

·
Registered
Joined
·
1,009 Posts
the instructions that are on mkiv.com are pretty straight forward. Just follow them exactly and im sure the install will go fine.

carlo
 

·
Registered
Joined
·
970 Posts
Discussion Starter #7
wired everything, started car, turned over, then STALLED. My rpm just dropped till it stalled. The manual says connect blue to o2 sensor, could that be it?
 

·
Registered
Joined
·
970 Posts
Discussion Starter #8
BTW the mkiv s-afc wiring did not work, caused stall. Andi's wiring diagram fixed the stall, different wiring from afc. Either way it's finally installed.

Thanks for the help guys.
 

·
Registered
Joined
·
538 Posts
I remember when my safc was installed wrong, tons of black smoke and 3 foot flames lighting up the road. Pure sweetness. To bad it ran like complete ass tho.

-Corey
 
1 - 9 of 9 Posts
Top