Supra Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
"Ze Germans"
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi guys, I got basically two issues that might result from the same cause.
Car is a 2000 J-Spec RZ TT (VVTI engine with MAF), 100% stock.

I am having AFR issues for a few years already (every smog test is a pain).
Car is basically running a little too rich.
Additionally, since last year the car is having slight hiccups under load.
Barely noticiable, but they are there.
Beginning of this year the hiccups got worse. Tightened down all the air hose clamps, issue gone!
But now there is still from time to time hiccups again. Very sporadic.
So it seems as if this issue is related to air since MAF 2JZs are very sensitive to boost leaks.

Since having these issues I have already done the following:
  • new spark plugs
  • brand new TOYOTA coils
  • new coil connectors
  • new O2-Sensor
  • used MAF
  • checked fuel pressure
  • used catalytic converter

my hoses are looking not that nice anymore, they are 20 years old.
Did anyone else noticed worn boost hoses being a cause for issues on a 2JZ?
Any other ideas?
 

·
"Ze Germans"
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Hi guys thanks for the heads up! Anyone ever had a VVTI ecu failing? I know These are Kinda rare but it is mainly NA ECUs failing I hear about
 

·
"Ze Germans"
Joined
·
532 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Nope I did not attempt to clean the MAF. My buddy killed his US-Spec NA MAF by simply cleaning it and generally cleaning a MAF is nothing that really is recommended.

Is the ECU Housing sealed by an adhesive or just simple screws?
 
1 - 3 of 3 Posts
Top