Supra Forums banner
1 - 9 of 9 Posts

·
JZA70 448 rwhp everyday
Joined
·
2,975 Posts
Discussion Starter · #1 ·
After I installed my wideband I am running lean under boost. 13 lbs, with 550s and lexus, stock FPR and stock pump. My timing was too advanced, by alot. Now I want to set it at 10 deg. Once i get it set at 10 i remove the jumper t1 and e1 my timing does not jump up to 12 as described as tsrm? I think my TPS is off, I cant get that fucker within TSRM specs up for the life of me. After fixing my charcoal canister sitiuation, I run lean at idle (15.0:1 AFR) with timing set at 10, but no difference in t1 and e1? EHh?

~scott
 

·
JZA70 448 rwhp everyday
Joined
·
2,975 Posts
Discussion Starter · #2 ·
^ basically there is no difference at all when i jumper, and un jumper t1 and e1. Does this mean im not going into closed loop? The only code i get is 51. And usually thats TPS, however it also could be due to my removed AC completly.

~scott
 

·
Can't wait for Spring!
Joined
·
2,329 Posts
your engine will never go into closed loop at idle

Te1 and E1 is setting the ECM into check mode. Engine should be operating temperature. Idle around 700rpms IIRC. Unjumpered, the timing should be more or less erratic, then when you jumper Te1 and E1, the timing should settle down.
 

·
JZA70 448 rwhp everyday
Joined
·
2,975 Posts
Discussion Starter · #7 · (Edited)
Thanks for the advice on my TPS. I figured that was at the base of my problems. When I boost for any period of time I'm rich ie 3rd gear and on at WOT. But if im not at WOT then I run all over the 14s, even if im boosting 5-10 lbs, seems like my TPS to blame for both these problems to me. Ill investigate for the 100th time when i get home tonite.

~scott
 

·
Can't wait for Spring!
Joined
·
2,329 Posts
oops. my bad. brain fart. I remember now. 5 times ECM in open loop. Cranking, Cold engine, hard accel, WOT, and fuel cut.

sorry for the confusion
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top